تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




مروری بر فرمان منبع مهاجرت به آمریکا و نتایج حضور ایرانیان در سیلیکون ولی

«زمانی یک مسلمان ایرانی بی هویت در این کشور بودم، حالا اما نایب رئیس شرکتی هستم که بالغ بر 200 استارتاپ به ارزش بیش از 20 میلیارد دلار را تحت پوشش خود قرار داده و هزارن شغل را در این سرزمین ایجاد کرده است!»

این متن سراسر گلایه را پژمان نوزاد، کارآفرین ایرانی ساکن سیلیکون ولی توییت کرده و برای آنکه اعتراضش را نسبت به قوانین عجیب و غریبی که این اواخر زمزمه تصویب شان در آمریکا شنیده می شود، به گوش باعث و بانی اش برساند، دونالد ترامپ را هم در آن منشن کرده است.

ماجرای این قانون کذایی چیست؟

در هفته ای که گذشت دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا پیش نویس یک دستور اجرایی را تدوین کرد که به موجب آن از ورود مهاجران اهل هفت کشور خاورمیانه و آفریقا به خاک آمریکا جلوگیری خواهد شد.

براساس متن این پیش نویس که هفته گذشته منتشر گردید ورود پناهجویان سوری به خاک آمریکا ممنوع می شود و صدور ویزای مهاجرتی و غیرمهاجرتی نیز برای شهروندان کشورهای سوریه، عراق، ایران، یمن، سودان، سومالی و لیبی به مدت 30 روز متوقف می گردد.

جالب است بدانید که در بخشی از این پیش نویس اینطور ذکر شده که ممنوعیت سی روزه امکان بسط یافتن هم دارد و ممکن است که به صورت دائمی در بیاید. البته باید اشاره نماییم که این ممنوعیت شامل حال افرادی که کارت سبز یا تابعیت آمریکایی دارند، نمی گردد.

در هر حال این  دستور اجرایی اعتراض بسیاری از مهاجران ساکن در آمریکا و طرفداران حقوق بشر در این کشور را به دنبال داشت و باعث شد که بسیاری ترامپ را به نژادپرسی و عناوینی از این دست متهم نمایند.

در باب ناعادلانه بودن این طرح هیچ تردیدی نیست و اگر کمی منصفانه قضاوت کنیم، روشن است که نمی توان همه مردمان یک سرزمین را به خاطر تخطی عده انگشت شماری از آنها با محرومیت روبرو ساخت، اما بحث برسر آن است که در هیچ برهه ای از تاریخ هیچکدام از افرادی که در خاک کشورهای اروپایی یا آمریکا دست به اقدامات خرابکارانه یا تروریستی زده اند ایرانی نبوده اند. بلکه در مقابل مهاجران هموطن مان بلند مرتبه ترین جایگاه ها را در موسسات علمی و آموزشی این کشورها به خود اختصاص داده و اند و به پاس خدمات ارزنده ای که تقدیم به جامعه بشریت نموده اند نام کشورمان را در مهم ترین مجامع علمی دنیا بر سر زبان ها انداخته اند.

همین حالا می توان در گوشه گوشه سیلیکون ولی استارتاپ هایی را پیدا کرد که یا موسس شان و یا دست کم یک یا چند نفر از اعضایشان را آمریکایی های ایران تبار تشکیل می دهند.

در ادامه نگاهی خواهیم داشت به کارنامه برخی کارآفرینان ایرانی ساکن در آمریکا و پیامدهای! حضورشان در خاک این کشور.

علی پرتوی

پرتوی از مشاوران و سرمایه گذاران استارتاپ های مطرحی چون دراپ باکس و از هم بنیانگذاران شرکتی به نام Code.org است. او سابقه تصدی پست های دیگری چون مشاور نرم افزاری شرکت اوراکل، سرپرستی و نظارت بر پروژه MSN Keywords در مایکروسافت، مدیریت واحد توسعه کسب و کار مای اسپیس و مدیرعاملی شرکت iLike را دارد که نوعی شبکه اجتماعی مخصوص موسیقی بود و در سال 2009 میلادی توسط مای اسپیس خریداری شد.

علی پرتوری مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم رایانه از دانشگاه هاروارد دریافت کرده است و حتی پتنت هایی در زمینه پیدا کردن موسیقی در شبکه های اجتماعی به ثبت رسانده.

پرتوی در پروفایل لینکدین خود اینطور نوشته که از هم بنیانگذاران یک شرکت غیرانتفاعی به نام Code.org است و آن را با کمک برادر خود هادی راه اندازی کرده. این شرکت با هدف تشویق افراد خصوصا دانش آموزان آمریکایی برای یادگیری علوم رایانه در سال 2012 میلادی تاسیس شد.

مجموع هزینه صرف شده برای این استارتاپ از زمان تاسیس تا پایان سال 2015 میلادی برابر با 26.3 میلیون دلار بوده و حالا بالغ بر 60 نفر در آن فعالیت دارند.

از جمله اهداف ذکر شده برای فعالیت های این شرکت در صفحه درباره ما آن می توان به بالا بردن سطح علاقمندی و توجه دانش آموزان به مقوله کد نویسی و بالا بردن تنوع جنسیتی شان در این رشته اشاره نمود.

همانطور که تایید می کنید، استارتاپ پرتوی هدفی جز خدمت به شهروندان آمریکایی ندارد و چه تلاشی بهتر از آنکه کودکان یک سرزمین را با یکی از پیش رو ترین علوم روز آشنا نمود.

دیوید مارکوس

او هم اکنون به عنوان نایب رئیس در بخش محصولات پیام رسان فیسبوک فعالیت دارد و پیشتر در شرکت هایی نظیر PayPa به عنوان نایب رئیس، مدیرکل و رئیس هیئت مدیره فعالیت کرده و موسس و مدیرعامل شرکتی به نام Zong بوده که چندی بعد توسط eBay و PayPal خریداری شد.

Zong در اصل از جمله ارائه دهندگان خدمات پرداخت موبایلی به شرکت هایی است که در صنعت گیم و رسانه های اجتماعی فعالیت دارند و امکان پرداخت بدون اختلال را برای بیش از یک و نیم میلیارد کاربر در بالغ بر هزار بنگاه آنلاین شامل شبکه های اجتماعی، ارائه دهندگان بازی های آنلاین و شرکت های فراهم کننده محتوای دیجیتالی از جمله سونی، یوبیسافت و کونامی فراهم می کند.

دیوید همچنین موسس و مدیرعامل شرکتی به نام Echovox بوده که به گروه های رسانه ای بزرگ و شرکت های فعال در عرصه وب کمک می کند تا از طریق ارائه خدمات موبایلی مبتنی بر معامله از مشتریان خود پول در بیاورند. در نهایت باید اشاره کنیم که بنیانگذاری، ریاست هیئت مدیره و مدیرعاملی شرکتی به نام GTN Telecom نیز در کارنامه وی دیده می شود.

مارکوس دانش آموخته رشته اقتصاد از دانشگاه ژنو است و دو پتنت را هم در زمینه بلوتوث کم مصرف و همچنین مبادله پول از طریق دستگاه های موبایل با استفاده از خدمات اپراتور به ثبت رسانده است.

روشن است که عمده فعالیت های آقای مارکوس در زمینه پول و مبادلات موبایلی بوده و همه اینها نیز اگر نگوییم به شکل مستقیم، به طور غیرمستقیم بر وضعیت اقتصادی آمریکا اثر گذاشته اند.

علی روغنی

روغنی از شرکای کمپانی سرمایه گذار Y Combinator است و پیشتر به عنوان مدیر ارشد عملیاتی و مدیر ارشد مالی توییتر با این شبکه اجتماعی همکاری کرده است. در استودیوهای پیکسار نیز آقای روغنی پست های کلیدی متعددی را در اختیار داشت که از آن جمله می توان به مدیر ارشد مالی و همچنین معاون ارشد برنامه ریزی استراتژیک آن اشاره نمود.

این متخصص ایرانی مدرک کارشناسی ارشد خود در رشته مدیریت کسب و کار را از دانشگاه استنفورد دریافت کرده و دوران کارشناسی را نیز در همین دانشگاه گذرانده است. اما بهتر است در اینجا به ذکر توضیحاتی در مورد Y Combinator و نقش کلیدی آن بر اقتصاد آمریکا بگوییم. این شرکت در اصل یک شتاب دهنده است که در سال 2005 میلادی تاسیس شد و کارش سرمایه گذاری و کمک به رشد استارتاپ ها در خاک آمریکاست و تاکنون بسیاری از این استارتاپ ها را در رسیدن به اهدافشان یاری داده است.

شروین پیشه ور

شروین از هم بنیانگذاران و رئیس هیئت مدیره شرکت هایپرلوپ وان است و همزمان از موسسان شرکتی به نام Sherpa Capital نیز به شمار می رود که در اصل یک کمپانی سرمایه گذار است و پیشتر به رشد نام های مطرحی نظیر اوبر و Airbnb کمک کرده است.

او به عنوان سرمایه گذار فرشته تا کنون سرمایه بالغ بر 60 شرکت را برای رشد و بالندگی تامین نموده است. گفتنی است آقای پیشه ور از جانب دولت آمریکا به عنوان آمریکایی برجسته سال 2012 انتخاب شد و از اعضای شورای جهانی کارآفرینان سازمان ملل متحد محسوب می شود. وی همچنین به عنوان سفیر کارآفرینی مسئول خاور میانه و روسیه در وزارت کشور آمریکا فعالیت نموده است.

پژمان نوزاد 

وی از شرکای بنیانگذار در شرکتی به نام Pear است که در سال 2013 میلادی تاسیس شد و کارش اعطای سرمایه به بنیانگذارانی است که ایده هایی ناب در سر دارند و قصد دارند شرکت های بزرگی را راه اندازی نمایند. آقای نوزاد همچنین از سرمایه گذاران دراپ باکس است و با تزریق سرمایه به استارتاپ سازنده دستیار دیجیتالی Soundhound آن را به نقطه خوبی از پیشرفت رساند.

بابی یزدانی

آقای یزدانی از بنیانگذاران Cota Capital است که روی شرکت های خصوصی و دولتی فعال در صنعت تکنولوژی آمریکا سرمایه گذاری می کند. بابی در سال 2014 میلادی روی بیش از 100 شرکت خصوصی سرمایه گذاری کرد و از سوی شرکت CB Insight Masimo در میان دو هزار سرمایه گذار فرشته جایگاه نخست را از آن خود نمود. بابی در تهران متولد شده و تحصیلات دبیرستان خود را در انگلستان سپری کرده. او دارای مدرک کارشناسی از رشته ریاضیات کاربردی دانشگاه برکلی است.

امید کردستانی

امید از جمله نخستین کارکنان گوگل بود و تا پیش از آنکه این شرکت به درآمد 20 میلیارد دلاری امروزش برسد مدیریت کسب و کارهای آن را بر عهده داشت. او هم اکنون به استارتاپ های بیشماری مشاوره می دهد که از آن جمله می توان به توییتر و اسپاتیفای اشاره نمود. وی همچنین از شرکت های غیرانتفاعی که در زمینه آموزش و بهداشت فعالیت می کنند نیز حمایت مالی به عمل می آورد.

او کارش در سیلیکون ولی را به عنوان مدیر بازاریابی محصول اچ پی آغاز کرد و از جمله نخستین کارکنان شرکت Netscape محسوب می شد که دست آخر نیز سمت معاونت آن را در اختیار گرفت. وی دارای مدرک کارشناسی در رشته مهندسی برق از دانشگاه سن خوزه است و مدرک MBA خود را هم از دانشگاه استنفورد دریافت کرده.

نام هایی که به آنها اشاره شد تنها قطره ای از دریای عظیم نوابغ و مغزهای متفکر ایرانی هستند که در گوشه گوشه دنیا به بشریت خدمت میکنند و تلاش دارند که گره ای از مشکلات علمی آن را با دستان توانمند خود باز کنند.




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «مروری بر فرمان منبع مهاجرت به آمریکا و نتایج حضور ایرانیان در سیلیکون ولی»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..