اکثر ما تصور میکنیم که یکی از علائم بالا رفتن سن سفید یا خاکستری شدن موهاست، اما آیا واقعا این تصور صحت دارد؟ برای جلوگیری از سفید شدن موها چه کاری می توانیم انجام دهیم ؟به طور کلی، موهای نژاد سفید، درحدود ۳۵ سالگی شروع به خاکستری شدن میکند، نژاد زرد بین ۳۵ تا ۴۰ سالگی و آفریقایی- آمریکاییها در اوسط ۴۰ سالگی.به هرجهت محققان دریافتند، در اینکه چه سنی اولین تار موهای خاکستری نمایان شود، ژنتیک حرف اول را میزند. به عبارت دیگر، خاکستری شدن موهای ما در حدود سنی آغاز میشود که موهای والدین ما و والدین آنها آغاز شده است.
شاید هنوز مشغول تحصیل در دبیرستان یا دانشکده باشید که موهایتان شروع به خاکستری شدن میکند،همه اینها به ژنی بستگی دارد که به ارث بردهایدتمامی مواردی که باید در مورد سفید شدن مو بدانید را در ادامه ببینید.متخصصان بنام پوست و مو معتقدند که گاهی بیماری هایی مانند کم کاری تیروئید و کمبود بعضی از مواد غذایی باعث سفیدی زودرس مو حتی درسنین پایین می شود.از حدود 30 سالگی موهای سر در هر دو جنس زن و مرد شروع به سفید شدن می کند.
زمان سفید شدن مو به عواملی مختلفی مانند ژنتیک و ارث بستگی دارد البته گاهی بیماری هایی مانند کم کاری تیروئید و کمبود بعضی از مواد غذایی هم باعث سفیدی زودرس مو حتی در بین کودکان می شود.بهتر است بدانیم در درمان سفیدی موی سر ابتدا باید آزمایشهای مخصوص انجام شود و اگر نرمال بود به فکر مسائل ژنتیکی باشیم اما اکثر افراد ظاهر موی سفید را دوست ندارند و درصدد رنگ کردن مو و جبران آن هستند.
پزشکان معتقدند که هیچ رنگی به صورت دائمی باعث عدم برگشت سفیدی مو نمی شود اگر در تبلیغات مشاهده می کنیم که رنگ موی خاصی از برگشت کامل سفیدی مو جلوگیری می کند، اشتباه است. این موضوع به این دلیل است که در مورد موهای سفید شده در سنین بالای 30 سالگی و یا قبل از آن، سلولهایی که در حال رشد هستند، ملانوسیدهای آنها فعالیت نکرده و موهایی که از سطح پوست سر خارج می شوند مجددا به صورت موهای سفید خارج می شوند.
گونه سفید شدن موها را متوقف کنیم؟کشفیات محققان حاکی از آن است که کمبود برخی از مواد مغذی در برنامه غذایی افراد، خاکستری شدن موها را سرعت میبخشد، پس چرا برنامه غذایی خود را بهبود نمیبخشید ؟ فقط کافیست برخی ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را مصرف کنیم تا جذابیت و زیبایی خود را حفظ نمائیم. این ۷ ماده غذایی شگفتانگیز علاوه بر حفظ رنگ طبیعی موهای شما، سلامت عمومی بدن را نیز بهبود میبخشد.
۱. سبزیجاتی که دارای برگهای تیره هستند
چرا این سبزیجات کفایت میکند؟ زیرا اغلب آنها حاوی ویتامینهایی مانند B 6 و B 12 میباشند. این ویتامینها برای سلامت استخوانها ضروری هستند زیرا در تولید گلبولهای قرمز خون که مسئول رساندن اکسیژن و مواد مغذی به کل بدن هستند، موثر است . اما از ویتامین 2 B هم نباید غافل شد. اگر به حفظ رنگ طبیعی موهای خود علاقمندید این ویتامین از ملزومات است، زیرا این ویتامین به هورمونها مرتبط بوده و نقش مهمی در ترشح هورمونها ایفا میکند.از جمله سبزیجاتی که دارای برگهای تیره هستند عبارتند از: کیل،کولارد، کلم پیچ، اسفناج، بروکلی وغیره.
۲.سالمون
سالمون برای حفظ سلامت بدن هزار و یک خاصیت دارد، اما کمتر کسی است که از خواص آن که مانع از خاکستری شدن موهاست، آگاه باشد. راز این ماهی مفید در سلنیوم موجود در آن پنهان شده است. سلنیوم برای بدن حیاتی است زیرا به ترشح هورمونهایی که برای موها ضروریست، کمک شایانی مینماید. به دلیل سلنیوم موجود در سالمون و مصرف آن، خاکستری شدن موها به تعویق میافتد و همچنین با رادیکالهای آزاد و فرایند پیری زودرس مبارزه میکند.
از جمله مواد غذایی که حاوی سلنیوم هستند میتوان به: ماهی تن، صدف، ماهی خالمخالی، گردو، کشمش و غیره اشاره نمود.
۳. شکلات
آیا باورتان میشود؟ شکلات حاوی مس است و همین مانع از خاکستری شدن موهاست. مس برای تولید ملانین بسیار پراهمیت است و به همین دلیل کمبود مس، موجب خاکستری شدن سریع موها میشود. بنابراین، اگر گاهی مس هفتگی مورد نیاز بدن خود را با کمی داروی شیرین مانند شکلات تامین کنید نه تنها مفید بلکه کاملا ضروریست.مواد غذایی سرشار از مس: بادام زمینی، تخمه آفتابگردان، انواع صدف خوراکی، قارچ، بادام هندی، کره بادام زمینی، روغن خوک و غیره.
۴. بریها
سرشار از ویتامین C، بریها از جمله طبیعیترین راههای کند کردن فرایند پیری محسوب میشوند. ویتامین C به کلاژنسازی کمک کرده (که در فولیکولهای مو یافت میشود) با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند، پس من این بریها را پیشنهاد میکنم: توت فرنگی،گوسبری، رسبری، بلوبری، بلک بری و غیره.
۵. محصولات لبنی
محصولات لبنی هم دقیقا مانند سبزیجات با برگهای تیره، حاوی مقادیر زیادی ویتامین ۶B و ۱۲B میباشند که کلید استخوانهای سالم در دست آنهاست. همچنین نقش مهمی در تولید گلبولهای قرمز خون ایفا میکنند.
۶. بادام
سرشار از ویتامین E و مس، بادامها فوقالعادهترین انتخاب برای گنجاندن در برنامه غذایی است همچنین مانع از فرایند پیری میشود. تحقیقات خاطر نشان میکند که بادام از میزان کلسترول بالای خون میکاهد. علاوه بر اینکه میان وعدهای خوشمزه و مفید است، میزان گرسنگی را کنترل مینماید.
مواد غذایی دیگری که دارای ویتامین E هستند عبارتند از: توفو، اسفناج، آووکادو، تخمه آفتابگردان بوداده شده، میگو، روغن زیتون، بروکلی آبپزشده، کدوتنبل و غیره.
۷. نمک
از آنجایی که نمک حاوی یک داروی ضدالتهابی غیراستروئیدی به نام لودین میباشد، تا حدودی از خاکستری شدن موها جلوگیری میکند. با این حال در مصرف نمک باید بسیار محتاط باشید و مواد غذایی که حاوی لودین است را مصرف نمائید مانند: پودرجلبک دریایی، ماهی کاد، سیب زمینی پختهِ شیرین، شیر، میگو، تخم مرغ آبپز و غیره .
اين توصيهها را جدي بگيريد
براي پيشگيري از سفيد شدن و خاكستري شدن موها نه تنها استفاده از ماسك گياهي توصيه ميشود بلكه اصلاح رژيم غذايي و گنجاندن مواد طبيعي نيز به سبد غذايي افراد ميتواند تاثير مستقيمي بر پيشگيري از سفيدشدن موها داشته باشد.
به اعتقاد درمانگران طب هندي مصرف تركيب يك حب زنجبيل رنده شده با يك قاشق غذاخوري عسل يكي از بهترين تركيبهاي خوراكي است كه ميتواند به پيشگيري از سفيدشدن تارهاي مو كمك كند.
براي درمان سفيدي تارهاي مو و براق شدن موها يكي از بهترين لوسيونها استفاده از تركيبي از روغن نارگيل با آب ليموي تازه است. ماسكي كه از تركيب ۲ قاشق پودر حنا، يك قاشق ماست، يك قاشق برگ خشك شده ريحان و ۳ قاشق قهوه نيز به دست آمده باشد علاوه بر آنكه به تيره شدن تارهاي موي سفيد و خاكستري كمك ميكند، ميتواند به تقويت تارهاي مو و ريشه موها نيز كمك كند.
تهيه لوسيون پياز و ماساژ آن بر تارهاي مو يكي ديگر از شيوههايي است كه ميتواند علاوه بر تيره كردن تارهاي مو به رشد مجدد تارهاي از دست رفته مو نيز كمك كند. براي تهيه اين لوسيون كافي است پياز را رنده كنيد و آب آن را بگيريد و از آن براي ماساژ موها استفاده كنيد.
نکاتی در مورد سفید شدن مومتخصصان پوست و مو با اشاره به رعایت نکات مهم در مورد رنگ کردن 'گفتند:رنگ مو باید صددرصد استاندارد باشد و به ریشه و ساقه مو آسیب نرساند و رنگ هایی که دارای برچسب وزارت بهداشت هستند خریداری شود. همچنین در هنگام رنگ کردن مو از اکسیدان و آب اکسیژنه خیلی کم استفاده شود.
بطور کلی می توان گفت هیچ رنگی نیست که صد درصد به مو آسیب نرساند و هر رنگی تا درجاتی باعث خشکی ساقه مو یا خارش و سوزش سطح سر هنگام رنگ کردن می شود.
نکته ی قابل توجه دیگر این است که برای جلوگیری از خشکی مو باید بعد از اینکه رنگ روی سر گذاشته شد و مو رنگ شد بهتر است تارهای مو را با روغن های طبیعی مانند روغن زیتون، نارگیل و بادام چرب کرد.
نکته ی مهم دیگر شستشوی موی رنگ کرده با شامپوی مخصوص موهای رنگ شده باست تا تداوم رنگ بر ساقه مو را بیشتر نماید.گاهی بعضی از افراد به ترکیبات پارافنیل دی امین حساسیت دارند که ممکن است سبب قرمزی و حساسیت صورت و پلک ها شود که این افراد باید از رنگ های مخصوص که حاوی این مواد هستند استفاده نکنند.
گردآوری شده ی مجله اینترنتی دلگرم
مرجان امینی
+ 1 - 0