تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




چرچیل به دنبال پل پیروزی در تهران

بیش از نیم قرن پیش و در چنین روزی، قلب مرد نیمه اول قرن بیستم از تپش باز ایستاد تا چرچیل به عنوان نماد زیرکی و سیاست پیشگی انگلیسی برای همیشه در خاطره ایرانیان ثبت شود.

- به گزارش سایت قطره و به نقل ازدولت بهار به نقل از فارس، وینستون لئونارد اسپنسر چرچیل صبح روز یکشنبه 24 ژانویه 1965 میلادی به دلیل سکته مغزی در سن 91 سالگی درگذشت.

وی طی دو دوره (سال های 1940 تا 1945 و سال های 1951 تا 1955) نخست وزیر بریتانیا بود و به همین دلیل در میان توده مردم به زیرکی مشهور است.

مجله تایم او را به عنوان مرد نیمه اول قرن بیستم انتخاب کرده است.

چرچیل در دوران اول نخست وزیری خود و در خلال جنگ جهانی دوم، در تهران با روزولت (رییس جمهور ایالات متحده) و استالین (دبیرکل اتحاد جماهیر شوروی) دیدار کرد.

از راست: چرچیل، روزولت، استالین این دیدارها سه روز به طول انجامید (از 6 تا 9 آذرماه 1322 برابر با 28 نوامبر تا اول دسامبر 1943) تا متفقین درباره چگونگی ادامه جنگ با متحدین (آلمان نازی، ایتالیا، ژاپن) تصمیم گیری کنند.

جالب اینکه رهبران متفقین بدون این که دولت ایران خبر داشته باشد، برای برگزاری کنفرانس تهران به ایران سفر کردند.

سران کشورهای متفق در حیاط سفارت شوروی در تهران علت انتخاب تهران برای برگزاری این کنفرانس، نزدیکی آن به شوروی بود چرا که ژوزف استالین، رهبر این کشور می خواست در اوج جنگ جهانی دوم نزدیک مسکو باشد.

از طرفی دیگر، متفقین به دلیل اشغال ایران، تهران را در اختیار داشتند و تأمین امنیت این شهر برایشان آسان بود.

حتی سه خیابان در تهران به نام های چرچیل، روزولت و استالین نامگذاری شد.

این در حالی است که سران آمریکا و انگلیس حاضر نشدند به دیدار شاه ایران بروند و این محمدرضا پهلوی بود که به دیدار آنها رفت! ملاقات کوتاه روزولت با محمدرضا پهلوی تاج الملوک مادر شاه درخصوص این اتفاق می گوید: درآن موقع محمدرضا جوان بود و انگلیسی ها و آمریکایی ها هم چون ایران را اشغال کرده بودند، خود را حاکم ایران می دیدند و حاضر نشدند به دیدن محمدرضا بیایند، بلکه محمدرضا را وادار کردند تا به دیدن رییس جمهوری آمریکا و نخست وزیر انگلستان برود.

او در این ملاقات درخواست کرد تبعیدگاه پدرش را به دلیل آب و هوای گرم و شرجی جزیره موریس تغییر دهند که این درخواست پذیرفته شد و رضاشاه به یوهانسبورگ آفریقای جنوبی انتقال یافت و در همانجا مُرد.

احترام محمدرضا پهلوی به چرچیل مهم ترین توافقی که در این کنفرانس به دست آمد، درباره گشایش جبهه دوم در غرب اروپا بود.

این نشست تأثیر مهمی بر جنگ جهانی دوم داشت.

آمریکا با تجهیز ارتش شوروی به آن کمک کرد تا ارتش آلمان نازی را در دروازه های شهر استالینگراد نابود کند، به همین خاطر ایران پل پیروزی متفقین لقب گرفت.

چون مدت ها راه آهن ایران وسیله انتقال تسلیحات و خواربار از جنوب ایران به شمال و از آنجا به شوروی بود.

متفقین همچنین در تهران متعهد شدند که پس از جنگ از ایران خارج شوند و استقلال این کشور را به رسمیت بشناسند؛ اما با پایان جنگ، شوروی از این کار اجتناب کرد و این اشغال تا 10 ماه بعد ادامه یافت.

پس از مرگ چرچیل، ام ی رع ب اس ه وی دا در اولین روزهای نخست وزیری خود یعنی در بهمن 1343 به س ف ارت ان گ ل س ت ان در ت ه ران رفت و دف ت ر ی ادب ود چ رچ ی ل را امضا کرد.


کلید واژه ها: محمدرضا پهلوی - جنگ جهانی دوم - ایران - تهران - آمریکا - کنفرانس - شوروی - دیدار - انگلیس - رییس جمهوری آمریکا - نخست وزیر بریتانیا - جهانی - انگلیسی - آفریقای جنوبی - انتخاب - وزیر - رییس جمهوری - آمریکایی ها - جزیره موریس - تصمیم گیری - سکته مغزی - پل پیروزی - انگلستان - کشور - سران - آمریکایی - رهبر - بریتانیا - ایرانیان - دولت




پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «چرچیل به دنبال پل پیروزی در تهران»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..