عدس نوعی گیاه است که دانه های آن فواید فراوانی دارند و به خصوص در آشپزی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. دانه های عدس در ایران بیشتر در غذاهایی مانند عدس پلو و یا خوراک عدسی مصرف می شوند. اما این میان ادعاهایی درباره مصرف عدس مطرح می شود که اشاره به مضر بودن آن و تاثیرش در بروز برخی بیماری ها دارند.
عدس و سرطاندرباره ادعایی که عنوان میشود یکی از عوامل اصلی بیماری ای چون سرطان میتواند مصرف عدس باشد، باید گفت عدس از سری حبوبات طبع سرد و خشک است. درباره عدس یا هر غذای دیگری چنین ادعاهایی را نمی توان فقط با خواندن بخشی از کتب طب سنتی تفسیر کرد، زیرا شاید در کتابی آمده باشد که برای فلان افراد، مصرف عدس اشکال دارد ولی این طور نیست که ما این توصیه را به همه افراد تعمیم دهیم.
عدس و طب سنتیاتفاقاً عدس در طب سنتی خیلی کاربرد و خواص دارد به خصوص برای خانم هایی که خونریزی های قاعدگی خیلی شدید دارند و ما در طب سنتی آب عدس و عدس پخته را توصیه میکنیم. ولی برای کسی که دچار سرطان است جزو پرهیزات می گذاریم، چون عدس سودازا است و کسی که مثلاً سرطان یا هر بیماری که غلبه سودا در بدن داشته باشد به اندازه کافی سودا در بدن دارد یا حتی بیشتر از حد دارد که باعث بیماری در بدنش شده است.
رابطه سودا و عدسبنابراین به بیمار مبتلا به سرطان مصرف عدس که در بدن سودا ایجاد میکند را توصیه نمیکنیم ولی این مربوط به همه افراد نیست زیرا در برخی افراد مصرف عدس مفید است. هر ماده غذایی ممکن است برای یک سری از افراد خوب باشد و برای سری دیگر خوب نباشد. بنابراین اصلاً نمیشود توصیه کرد که فلان ماده غذایی ۱۰۰ درصد برای همه افراد سرطان زاست و کلاً حذف کنیم.
نگاه صفر و صد ممنوع!البته بالعکس این را ممکن است داشته باشیم، مثلاً سیب برای تقریباً تمام مزاج ها و تمام افراد خوب است و نمی توانیم بگوییم که سیب برای فلان گروه بیماران کاملاً مضر است. برخی مواد غذایی هستند که برای تمام افراد خوب است ولی اینکه توصیه کنیم یک ماده غذایی را همه افراد از سبد غذایی شان حذف کنند چنین توصیه ای نداریم.
مقیمی – متخصص طب سنتی