بیش از ۲۵ میلیون نفر از مردم جهان به مشکلات و اختلالات بینایی نظیر آب مروارید مبتلا هستند که این مشکلات میتوانند عامل نابینایی در افراد بالای ۵۵ سال باشند. این بیماری ها اغلب به دلیل پدیده اکسیداسیون و بروز التهاب در چشم ها ایجاد میشوند اما تحقیقات حاکی از آن است که مواد خوراکی حاوی ریز مغذی هایی موسوم به «لوتئین» و «زاگزانتین» می توانند احتمال ابتلا به بیماری های مزمن چشمی را کاهش دهند.
در برخی مطالعات آشکار شده است که رژیم غذایی حاوی ویتامین ث و ای، بتاکاروتن، روی و اسیدهای چرب امگا ۳ می تواند از بیماری های چشمی ناشی از افزایش سن و سالخوردگی پیشگیری کند.
برخی از خوردنی های مفید در این زمینه عبارتند از: کلم پیچکلم پیچ منبعی غنی از آنتی اکسیدان ها و ویتامین هایی است که مصرف آن برای مقابله با سرطان ضروری است. همچنین این سبزی حاوی مقدار قابل توجهی بتاکاروتن، لوتئین و زاگزانتین است.
ذرتاین ماده خوراکی نیز حاوی لوتئین و زاگزانتین بوده و در درمان و پیشگیری از بیماری های مزمن چشمی موثر است.
اسفناجیک فنجان اسفناج حاوی ۲۰/۴ میلی گرم لوتئین و زاگزانتین است که مصرف آن به صورت پخته باعث میشود بدن لوئتین موجود در آن را بهتر جذب کند.
بروکلیاین سبزی سرشار از فیبر خوراکی حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین ث و بتاکاروتن همچنین لوتئین و زاگزانتین است که برای سلامت چشم مفید هستند.
تخم مرغیکی از سالم ترین مواد خوراکی برای شروع کردن روز مصرف تخم مرغ است. بنابراین مصرف این ماده خوراکی پروتئینی به دلیل دارا بودن لوتئین، ویتامین ای و اسیدهای چرب امگا۳ و دیگر مواد مغذی و ویتامین ها توصیه میشود.
پرتقالاین میوه حاوی ویتامین ث است و به بهبود سلامت بافت های چشم کمک میکند. علاوه بر این، مصرف ویتامین ث باعث میشود تا دیگر آنتی اکسیدان ها همچون ویتامین ای در چشمها تولید شوند.