محققان پی بردند؛
مصرف کلسترول بالا ریسک اختلال حافظه را زیاد شدن نمیدهد
زندگی > سلامت – همشهری آنلاین:
یک مطالعه جدید از دانشگاه فنلاند شرقی نشان میدهد که مصرف نسبتا بالای کلسترول در رژیم غذایی یا خوردن هر روز یک تخم مرغ، با زیاد شدن خطر زوال عقل و بیماری آلزایمر در ارتباط نیست.
به گزارش خبرنگار مهر، علاوه بر این، هیچ ارتباطی بین افراد حامل ژن APOE۴ که بر متابولیسم کلسترول تاثیر میگذارد و زیاد شدن خطر ابتلا به اختلالات حافظه مشخص نشده است. وجود ژن APOE۴ در فنلاند رایج است.
سطح کلسترول بالای خون، نه تنها منجر به زیاد شدن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی میشود، بلکه با زیاد شدن خطر ابتلا به اختلالات حافظه نیز در ارتباط است. در اکثر افراد، کلسترول موجود در رژیم غذایی، سطح کلسترول خون را تنها کمی تحت تاثیر قرار میدهد و بسیاری از توصیههای تغذیهای در سراسر دنیا، محدودیتی در مصرف کلسترول موجود در رژیم غذایی قرار نمیدهند.
با این حال در افراد حامل ژن APOE۴، اثر کلسترول موجود در رژیم غذایی بر سطح کلسترول خون بیش از قابل مشاهده است. در فنلاند، شیوع ژن APOE۴ که ارثی است، فوقالعاده بالا بوده و در حدود یک سوم از جمعیت حامل این ژن هستند. ژن APOE۴ یک عامل خطر برای بیماریهای قلبی و عروقی و اختلالات حافظه تلقی میشود. با این حال، دادههای پژوهش تا به حال، ارتباطی بین مصرف بالای کلسترول رژیم غذایی و خطر ابتلا به اختلالات حافظه را نشان نداده است.
این مطالعه نشان داد مصرف بالای کلسترول موجود در رژیم غذایی نه در کل جمعیت مورد مطالعه و نه در افراد حامل ژنAPOE۴ با خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر در ارتباط نیست. علاوه بر این، مصرف تخم مرغ، که یک منبع قابل توجهی از کلسترول است، با خطر ابتلا به زوال عقل و بیماری آلزایمر ارتباطی نداشت. در مقابل، مصرف تخم مرغ با نتایج بهتری در آزمایشهای خاص اندازهگیری عملکرد شناختی همراه بود.
حتما بخوانید : زیباجو : ۱۰ کاری که افراد با اعتماد به نفس بالا هرگز انجام نمی دهند
زیباجو