تبلیغات ویژه

» خرید ممبر تلگرام »طراحی سایت و سئو »خرید فالوور و لایک »ادمین حرفه ای اینستاگرام »پکیج آموزش ارزهای دیجیتال »تبلیغات در اینستاگرام »خرید پیج اینستاگرام

مطالب مهم




این دارو ها به کبد شما آسیب می زنند

معمولا همه دارو ها عوارض جانبی خاص خود را دارند و به اعضای مختلف بدن آسیب می ‌رسانند که کبد نیز از این امر مستثنی نیست. در این میان می‌توان به داروهای ضد درد و تب ‌بر اشاره کرد که مردم خودسرانه مصرف می‌کنند. باید گفت که مصرف بی‌ رویه استامینوفن یا داروی پاراستامول (دولیپران، افرالگان) ممکن است به بروز نارسایی کبدی منجر شود.

نخستین علائم

معمولا نخستین علائم مسمومیت کبد به سبب مصرف این داروها خود را بعد از ۲۴ ساعت نشان می‌دهد، علائمی مانند حالت تهوع ، استفراغ، بی ‌اشتهایی و دل ‌درد. بعد از سه روز علائم دیگری مانند خستگی، زردی پوست، دردهای میگرنی، مشکلات گوارشی، ضایعات پوستی نیز به علائم ابتدایی اضافه می‌شود. توصیه اکید می‌شود که با بروز این علائم حتما با اورژانس تماس بگیرید و به بیمارستان مراجعه کنید.

آنتی ‌بیوتیک ‌ها

متاسفانه همه آنتی‌ بیوتیک‌ ها باعث بروز آسیب‌ هایی در کبد می‌شوند. معروف ‌ترین این داروها که در بین مردم مانند نقل و نبات مصرف می‌شود آموکسی کلاو (اگمنتین) است که در هر دوزی ممکن است باعث بروز اختلالات در کبد شود.

داروهای ضدالتهاب، مانند ادویل یا همان ایبوپروفن

ایبوپروفن یا همان ادویل جزو داروهای ضد التهابی است که مردم برای تسکین درد به خصوص سردرد و… استفاده می‌کنند. علاوه بر ایبوپروفن، دیکلوفناک و ایندومتاسین نیز جزو داروهای پرمصرف محسوب می‌شوند که متاسفانه این داروها نیز ممکن است باعث بروز مشکلات کبدی شوند. بیشترین مشکل در بین این داروهای ضد التهاب و مسکن را ایبوپروفن ایجاد می‌کند. اگر چند روز یا چند هفته بعد از اولین مصرف این دارو علائمی مانند زردی صورت، بی ‌اشتهایی یا لاغری در خود دیدید حتما به پزشک مراجعه کنید. آسیبی که این داروها به کبد می‌زنند جدی‌تر از آنتی ‌بیوتیک ‌هاست.

داروهای دیگر تقریبا تمام داروهای رتروویرال (ضد ویروس) که برای مقابله با اچ‌آی‌وی تجویز می‌شوند، روی کبد عوارض جانبی ایجاد می‌کنند، اما در این بین داروهایی مانند نویراپین، دیدانوزین و زیدوودین بیشترین آسیب را به کبد وارد می‌کند. داروهای قلب (مانند آمیودارون، داروهای مهارکننده کانال کلسیم و کینیدین)، داروهای درمان ‌کننده سرطان (مانند اوگزالی پلاتین، تاموکسیفن)، داروهای ضد قارچ (مانند تربینافین)، داروهای ضد آکنه (مانند ایزوترتینوئین)، داروهای ضدتیروئید (مانند پروپیل تیوراسیل)، داروهای مربوط به آسم (مانند ملوکاست یا مونته لوکاست)، داروهای ضد افسردگی (مانند دولوکستین و تیانپتین) و داروهای ضد صرع (مانند کاربامازپین و فنوباربیتال) نیز باعث بروز مشکلات کبدی می‌شوند. توصیه‌ ضروری

اولین توصیه این است که بدون ‌تجویز پزشک دارو مصرف نکنند. اگر با هر نوع بیماری یا مشکل کبدی مواجه هستند، حتما به پزشک خود اطلاع دهند. بدون مشورت با پزشک معالج خود میزان دارو را بیشتر و مدت مصرف آن را تمدید نکنند. برای رفع نگرانی از بروز هر نوع عارضه کبدی بعد از مصرف برخی از این داروها بهتر است آزمایش ‌های دوره ‌ای کبد بدهند. بروز هر گونه عارضه‌ ای را به پزشک خود اطلاع دهند و در صورت مشاهده عوارض و نشانه‌ هایی که ذکر شد هر چه سریع‌ تر به پزشک مراجعه کنند.

کانال اخبار آشپزباشی



پیشنهاد میشه بخونید : برای مشاهده جزئیات کامل این خبر «این دارو ها به کبد شما آسیب می زنند»اینجا را کلیک کنید. شفاف سازی:خبر فوق در سایت منبع درج شده و صرفا در این سایت بازنشر شده است .چنانچه به خبر فوق اعتراض دارید جهت حذف آن «اینجا» را کلیک کنید.

گزارش تخلف

تمامی مطالب از سایت های مجاز فارسی و ایرانی تهیه و جمع آوری شده است، در صورت وجود هرگونه مشکل از طریق صفحه گزارش تخلف اطلاع دهید.

جستجو های اخبار روز

اخبار برگزیده

هم اکنون میخوانند ..