میل خوردن خوراکی های شیرین، یکی از مشکلاتی است که می تواند جدی ترین افرادی که رژیم های سر سخت برای لاغری میگیرند را وسوسه کرده و تمام تلاش های فرد را یک شبه بر باد دهد. راههای مختلفی برای مقابله با این وسوسه غذایی وجود دارد که یکی از آنها، استفاده از ویتامین ها، به ویژه ویتامین های گروه B است. دریافت کردن مقدار مناسبی ویتامین های B می تواند به کاهش میل به خوردن شیرینی جات منجر شود.
افزایش احساس رضایت با بیوتینقند نوعی کربوهیدرات است و همراه با نان و ماکارونی که شیرینی کمتری دارند، در یک گروه قرار می گیرد. ویتامین (بیوتین) می تواند احساس رضایتمندی نسبت به مصرف کربوهیدرات های خوراکی را افزایش دهد و از طرفی تمایل به پرخوری را تا حد مطلوبی کاهش دهد. سطح بیوتین موجود در بدن به راحتی از طریق مصرف آنتی بیوتیک ها، استرس و بیماری های گوارشی پایین می آید. بنابر این، دریافت بیوتین کافی به طور منظم می تواند میزان مصرف کربوهیدراتها را در سطح استاندارد نگه دارد.
کشتن هوس شیرینی با ویتامینویتامین ریبوفلاوین به بدن کمک می کند تا چربی را به درستی هضم کرده و منبع مناسبی برای تامین انرژی به حساب می آید. اگر بدن کالری کافی برای تولید انرژی نداشته باشد هوس مصرف بیش از اندازه شیرینی در آن افزایش پیدا میکند. گوشت، موز، لبنیات، تخم مرغ و ماهی، منابع مهمی از ریبوفلاوین هستند. دریافت مقدار مناسبی از ویتامین B می تواند در متابولیزه کردن چربی به بدن کمک کند و احساس رضایتمندی و انرژی بیشتری به افراد دهد.
محمدحسین عزیزی – متخصص تغذیه