DHA یا دوکوزاهگزانوئیک اسید یک اسید چرب مفید برای بدن است که علاوه بر کاهش التهاب یا بهبود عملکرد مغز، در مطالعات اخیر خاصیت جدید آن یعنی کاهش خشم و عصبانیت نیز کشف شده است.
دوکوزاهگزانوئیک اسید یکی از قوی ترین اسیدهای چرب امگا ۳ است که در ادامه به تأثیرهای مثبت آن به ویژه برای مغز و دستگاه شناختی می پردازیم: ۱- پایین آوردن عصبانیت و خصومتاز خواص مصرف امگا۳ بهتر شدن حس و حال است. در مطالعه ای که روی دانش آموزانی انجام شد که امتحانات پایانی را پیش رو داشتند آن هایی که از مکمل های امگا ۳ استفاده نکرده بودند ۶۵ درصد پرخاشگرتر از دیگران بودند.
۲- بهبود حافظه و یادگیریغذاهای حاوی این اسید چرب می توانند در آزادسازی بهینه انتقال دهندگان عصبی به هیپوکامپوس مغز کمک کنند. همچنین در پیشگیری از کم شدن حافظه در اثر افزایش سن مؤثر است.
۳- افزایش سطح انتقال دهنده های عصبی سالمکمبود این اسیدهای چرب با پایین آمدن سطح دوپامین که نقش تعیین کننده ای در احساس مثبت دارد مرتبط است. درواقع نه تنها دوپامین بلکه سروتونین، گلوتامات، استیل کولین و نوراپی نفرین نیز در مغز و بدن به سطوح مناسبی می رسند.
۴- بهبود عملکرد شناختیمصرف اسیدهای چرب امگا ۳ به قدرت توجه بیشتر و افزایش توانایی متمرکز شدن، یادگیری و انجام تکالیف مختلف کمک می کند که همه اینها به دلیل همان تأثیر مثبت در تنظیم انتقال دهنده های عصبی است.
۵- پایین آوردن خطر ابتلا به بیماری های ذهنیبیماری هایی نظیر شیزوفرنی و اختلالات حس و حال و تشویش همگی با سطوح پایین روغن امگا ۳ مرتبط است.
۶- پایین آوردن خطر رفتارهای مخرب و اعتیادآوراز آنجایی که این اسید سطوح انتقال دهنده های عصبی مانند دوپامین و سروتونین را بهبود می بخشد می تواند به کاهش خطر درگیر شدن در رفتارهای اعتیادآور کمک کند.
۷- کاهش التهاب مغزی ناسالممی دانید که ورم مزمن مغز و چروکیده شدن هیپوکامپوس هردو به افسردگی، استرس پس از سانحه و از دست دادن حافظه مربوط است. در حالی که مصرف اسیدهای چرب و امگا ۳ می تواند این التهاب را کاهش دهد و اندازه هیپوکامپوس را به حالت اول خود بازگرداند.
بنابراین بااینکه بسیاری از افراد از مزیت های امگا ۳ برای سلامت عمومی آگاه هستند بهتر است به خواص آن برای بهبود عملکرد عصب شناختی و کاهش خشم و عصبانیت نیز بیشتر توجه کنند.