بررسی مزایای مصرف جعفری - آکادرباره جعفری,جعفری,خواص جعفری,مزایای مصرف جعفری,استفاده از جعفری
آکاایران: بررسی مزایای مصرف جعفری
آکاایران: در زمینه استفاده از گیاه جعفری چه میزان اطلاع دارید این گیاه در چه زمینه های درمانی مفید است جعفری مصرف خوراکی زیادی دارد هم به صورت دمنوش و هم در غذاهای روزمره می توانیم از مزایای این گیاه بهره مند شویم این گیاه باعث رفع اسهال خونی، رفع مشکلات کلیه ، رفع نفخ و کولیت و دل درد و بسیاری مشکلات دیگر خواهد شد .۱- جعفری گیاهی است دوساله به ارتفاع تا یک متر. برگ های جعفری سبز تیره و بزاق و منقسم به اشکال لوزی یا مثلثی شکل است
به گزارش آکاایران: ۲- در طب سنتی از میوه جعفری جهت رفع نفخ و کولیت و دل درد استفاده می شود
۳- جعفری به عنوان ادرارآور و رفع مشکلات کلیه نیز مورد استفاده قرار می گیرد
۴- از اسانس آن به عنوان قاعده آور استفاده می شود؛ بنابراین مصرف زیاد آن باعث سقط جنین می شود. ۵- از دیگر استفاده های جعفری استفاده از برگ آن به عنوان ضدسرطان، تسکین محل گزش حشرات و درمان پارازیت های پوستی است
۶- از چای جعفری در قدیم برای رفع اسهال خونی استفاده می شد
۷- از دیگر استفاده های جعفری در طب قدیم رفع مشکلات پروستات، کبد، طحال، کم خونی، آرتریت روماتوئید و به عنوان خلط آور، ضدمیکروب، افزایش قوای جنسی، کاهش پرفشاری خون، مسهل و تهیه لوسیون های محرک رشد مو است
۸- ترکیب میریستی سین که ماده اصلی اسانس جوز هندی است، عامل اثرات روان گردانی آن است؛ در صورتی که اسانس میوه جعفری به این عنوان شناخته نشده است
۹- آپیول دارای خاصیت ضدتب و مانند میریستی سین محرک رحم است. مقادیر زیاد این مواد می تواند خطر سقط را به دنبال داشته باشد
۱۰- ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم جعفری روزانه میل شود. به این منظور یک لیوان آب را با ۱۶ گرم برگ جعفری تازه در دستگاه مخلوط کن ریخته و سپس صاف کنید. حالا آب صاف شده برگ جعفری قابل مصرف است
۱۱- ۶ گرم برگ تازه جعفری روزانه به صورت خوراکی مصرف شود
۱۲- ۱ تا ۲ قاشق چایخوری از برگ خشک جعفری در یک لیوان آب میل شود. ۱۳- خردشده ۱ تا ۲ گرم دانه جعفری روزانه در آب یا به همراه غذا مصرف شود
۱۴- مصرف برگ جعفری یکی از بهترین داروهای خشکاندن شیر است همچنین برای پستان های کوفته و ورم کرده مفید است
۱۵- مصرف جعفری یا میوه آن در حد خوراکی، عارضه ای در بر ندارد؛ ولی مصرف مقادیر زیاد آن ممکن است زیان آور باشد. افرادی که به گیاهانی مانند کرفس، رازیانه و هویج (گیاهان خانواده چتریان) حساسیت دارند، ممکن است به جعفری نیز حساس باشند
۱۶- مضرات جعفری بیشتر مربوط به آپیول آن است که ممکن است باعث سقط، مشکلات کبدی، تاول یا عوارض دیگر شود
۱۷- قسمت مورد استفاده ی جعفری، ریشه، برگ، میوه و اسانس آن است که بیشتر از برگ آن استفاده می شود؛ ولی خواص ذکر شده عمدتا مربوط به برگ جعفری است
۱۸- دو جسم آپیول و میریستی سین که خطرات سقط جنین و روانگردانی دارند، بیشتر در میوه و اسانس جعفری وجود دارند که باید در مصرف آن ها احتیاط کرد.
سلامتیسم