دارچین از جمله ادویه های مشهور است، که در تعداد زیادی از خوراکی ها استفاده میشود. اما در طب سنتی این خوراکی فقط ادویه نبوده و خواص و فواید درمانی نیز دارد. دارچین به دو دسته دارچین سیلان (در آمریکای جنوبی میروید) و دارچین سنا (یا دارچین چینی که در جنوب آسیا میروید) تقسیم میشود.
خواص و فواید پزشکی دارچینبرطبق تحقیقات جدید ثبت شده در کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده آمریکا، دارچین برای درمان گرفتگی عضلات، استفراغ، اسهال، عفونت، سرماخوردگی، بی اشتهایی و اختلال نعوظ استفاده میشود. همچنین به گفته مرکز دیابت انگلستان، دارچین میتواند قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ کاهش دهد، هرچند که تحقیقات بیشتری برای اثبات این ادعا نیاز است.
دیابتدارچین میتواند سطح قند و چربی را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ بهبود بخشد. محققان معتقدند مصرف روزانه ۶ گرم دارچین میتواند به کاهش گلوکز سرمی، تری گلیسیرید و کلسترول خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک نماید. وجود دارچین در رژیم غذایی افراد دیابتی میتواند به کاهش اثرات جانبی دیابت و بیماری های قلبی کمک کند.
آلزایمربر طبق تحقیقات جدید، مواد موجود در دارچین میتواند از ابتلا به بیماری آلزایمر پیشگیری کرده و یا سرعت پیشرفت این بیماری را کم نماید.
اچ آی ویتحقیقات جدید نشان میدهد که دارچین میتواند به صورت بالقوه برضد ویروس اچ آی وی ، مفید باشد. کاراترین نوع دارچین بر علیه ویروس اچ آی وی، نوع چینی (سنا) آن است.
ام اسدارچین میتواند پیشرفت بیماری ام اس را کاهش داده و به جای بعضی از داروهای گران قیمت که برای این بیماری استفاده میشوند، مصرف شود.
کاهش اثرات منفی غذاهای پرچربرژیم غذایی پر دارچین میتواند اثرات منفی خوراکی های پر از چربی را کاهش دهد.
میزان مصرف توصیه شدهبعضی از محققان مصرف روزانه ۲ تا ۴ گرم پودر دارچین را توصیه میکنند و بعضی دیگر معتقدند این مقدار باید بین ۱ تا ۶ گرم دارچین باشد. با این حال توجه داشته باشید مصرف بیش از اندازه دارچین میتواند مسموم کننده باشد.
ارزش غذایی دارچینبر طبق دپارتمان کشاورزی ایالات متحده، ۱۰ گرم دارچین حاوی این چیزهاست:
۲۴/۷ کیلوکالری انرژی ۰/۱۲ گرم چربی ۸/۰۶گرم کربوهیدرات ۰/۴ گرم پروتئین عوارض جانبیمعمولا دارچین اثرات جانبی خاصی ندارد. مصرف دارچین در بعضی از افراد باعث واکنش های آلرژیکی میشود. همچنین مالیدن دارچین برروی پوست میتواند باعث سرخی و التهاب پوست شود.
خطرات دارچینمصرف بیش از حد دارچین سنا (چینی) ممکن است، برای همه به خصوص افرادی که مشکلات کبدی دارند، مسموم کننده باشد. از آنجایی که دارچین قندخون را کاهش میدهد، افراد دیابتی که دارو مصرف میکنند ممکن است دچار افت شدید قند خون شوند. افرادی که مبتلا به سرطانهای هورمونی از جمله سرطان سینه هستند، نباید دارچین مصرف کنند. همچنین این ماده غذایی برای کودکان و زنان شیرده توصیه نمیشود. دارچین در بعضی از افراد خطر آسیب های کبدی را افزایش میدهد.
تداخلات داروییدارچین ممکن است با داروهای آنتی بیوتیک، دیابت، رقیق کننده خون، داروهای قلبی و بعضی دیگر از داروها تداخل داشته باشد. در این باره با پزشک خود مشورت کنید.